Madrac Olea 30 cm

Madrac Olea

Visina madraca: 30 cm

Dvoslojni madrac na bazi džepićaste jezgre i visokoelastičnih pjena

Madrac Olea visine 30 cm koji svojom konstrukcijom može zadovoljiti široki spektar potreba spavača s obzirom na karakteristike koje ima i dvoslojnu jezgru od koje je izrađen. Madrac je dakle, izrađen na bazi džepićaste opružne jezgre visine 17 cm i dodatno obložen antialergijskom i antibakterijskom navlakom i također u gornjem odvojivom sloju. Gornji odvojivi sloj madraca Olea je punjen vunom radi termoregulacije i mekoće. Madrac Olea je moguće koristiti sa obje strane, sa ili bez spomenutog gornjeg sloja madraca na bazi vune, zahvaljujući patentu našivenom na obje strane ležeće plohe baznog dijela madraca.

Džepićaste opruge u džepićima su savršeniji oblik opruga u odnosu na bonnell klasičnu jezgru te su za razliku od njega sve nezavisne. Svaka je posebno upakirana i međusobno ušivena za drugu te pojedinačno reagira na pritisak. Time je omogućeno da prilikom pritiska na jednu oprugu, ostale ne reagiraju, tj. ugibaju se neovisno jedna od druge. Tako se postiže izuzetno velika fleksibilnost madraca i jednako prilagođavanje svakom položaju tijela tokom ležanja. S obzirom na to da se zdrav čovjek tokom noći okrene i do 60 puta, pravovremeno reagiranje džepića na svaki pokret tijela je od velike važnosti za kvalitetan san. U jednom kvadratnom metru jezgra madraca Olea ima 255 džepića i opruge koje čine jedan džepić su debljine 2,0 mm. Gornji sloj madraca služi za poboljšanje udobnosti za one koji preferiraju mekše podloge za spavanje.

Gornji regulacijski sloj

Navlaka madraca tretirana Oliovoil® tretmanom je štepana 500 gramskim slojem vune s mogućnošću skidanja iste i kombiniranja s donjim slojem madraca. Njena osnovna funkcija je pružanje prirodne ravnoteže koži kroz Olivoil® tretman i termoregulaciju, jer je to jedna od osnovnih funkcija vune kao materijala. Najzahvalniji i najsavršeniji materijal iz prirode – vuna, u vašem madracu, će svakako blagotvorno utjecati na kvalitetan san, omogućavajući da se na prirodan način dobije savršena udobnost i podloga koja pored njegujuće funkcije ima i osobinu samostalnog reguliranja temperature, koje je nužno za zdrav i dobar san. Također, ovaj sloj madraca je skidiv i periv.

Navlaka Olivoil®

Prednosti masline kao biljke i njena izuzetna medicinska svojstva su inspirirale tehnologe da te koristi prenesu i na tkaninu. Maslinovo ulje sadrži vitamine E, A, D i K koji obnavljaju ćelije i usporavaju proces starenja. To svojstvo se prenijelo i na tkaninu od koje je izrađena navlaka madraca zahvaljujući mikrokapsulnoj tehnologiji primjenjenoj za davanje svojstava masline samoj tkanini. Tretman Olivoil® pomaže održavanju vlažnosti kože, čineći navlaku besprijekorno mekom. Koža u dodiru s navlakom se obnavlja tokom spavanja, Olivoil® navlaka je čini mekšom i elastičnijom i tako omogućava savršen san, a udobnost madraca podiže na viši nivo.

Madrac Olea je predviđen za osobe do maksimalne tjelesne težine 130 kg.

Madrac se izrađuje u svim dimenzijama za opremanje objekata.

Na lageru dimenzije: 200×80, 200×90, 200×160, 200×180